MROŻENIE KREMÓW I MASEŁEK !
0

Czy wiecie że  MROŻENIE OLEI jest jedną z najlepszych form ich przechowywania oraz wydłużania czasu do użycia/spożycia. Bardzo przydaje się szczególnie latem, kiedy temperatury w mieszkaniu/domu również są wyższe.

Proces ten nie zmienia w żaden sposób wartości odżywczych, a bardzo przyczynia się do zachowania na dłużej upiększających właściwości olejów. 

Jaka jest więc różnica pomiędzy lodówką vs zamrażarką ?. W lodówce proponuję przechowywać oleje, kremy, masła do aktualnego używania, natomiast kiedy dane masełko czy krem chcecie użyć za np. 2-3 miesiące – wówczas moją radą jest włożyć produkty do zamrażarki.

“kremy w niskich temperaturach zachowują na dłużej wartości odżywcze”

Dlatego bardzo Was zachęcam do wkładania do zamrażarki naszych:

KREMÓW

MASEŁ DO CIAŁA

MASEŁEK DO TWARZY

OLEJKÓW DO TWARZY

Ja osobiście mrożę wszystkie kremy, dlatego że lubię nakładać na twarz zimne produkty. W przypadku kremów, które są w 100 % na bazie olejowej jest to bardzo łatwe. Przy aplikacji wystarczy sięgnąć do zamrażarki i nabrać odrobine kremu na dłonie. 

W przypadku płynnych olei proces ten jest wskazany, kiedy kupiłyście kilka buteleczek a w danej chwili używacie tylko jednej. Olej po wyjęciu z zamrażarki potrzebuje kilku godzin na powrót do stanu płynnego. 

kremy w niskich temperaturach zachowują na dłużej wartości odżywcze.

Zostaw komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.