0
Olejek z czarnuszki do twarzy

Czy wiecie, że olej z nasion czarnuszki słynie ze swoich świetnych właściwości regenerujących? Dlatego od tysięcy lat używany jest jako kosmetyk naturalny ze względu na jego terapeutyczny charakter. Olej ten może oferować wiele korzyści zarówno zdrowotnych, jak i kosmetycznych, takich jak wspomaganie utraty wagi czy poprawa stanu skóry.

Olej z czarnuszki jako kosmetyk ziołowy składa się z sześciu różnych witamin, z których każda przynosi inne korzyści dla skóry:

  • Wapń chroni skórę i pomaga jej w utrzymaniu nawodnienia,
  • Niacyna stymuluje produkcję kolagenu, aby zmniejszyć podrażnienia i zaczerwienienia,
  • Kwas foliowy zawiera przeciwutleniacze dla nawilżenia,
  • Witamina A pomaga zapobiegać wypryskom i przyspiesza proces gojenia,
  • Witaminy D i B3 są ważne dla naprawy wzrostu komórek skóry i poprawy ogólnego stanu odpowiednio starzejącej się i suchej skóry.

Często używany jako olejek z czarnuszki do twarzy nawilża, odżywia i koi, dlatego warto rozbudować swoją pielęgnację opartą o kosmetyk naturalne dodając ten olej. Systematycznie używany pozwoli zachować blask i zdrowy wygląd skóry.

Olejek z czarnuszki przede wszystkim pomaga skórze w walce z trądzikiem. Stabilizuje wydzielanie sebum, a dzięki zawartych w nim kwasach tłuszczowych rozpuszcza i oczyszcza pory z zaskórników, które przyczyniają się do powstawania wyprysków.

Aminokwasy i kwasy tłuszczowe zawarte w oleju mogą pomoc pozbyć się plam starczych, niektórych blizny i innych przebarwień. Zmniejsza również zaczerwienienia i podrażnienia związane z egzemą, łuszczycą i innymi chorobami skóry. Co najlepsze olej zapewnia lepszą elastyczność skóry, aby uzyskać zdrowy, pełny wygląd, jednocześnie wzmacniając naturalny blask!

Kosmetyki ziołowe to świetny i zdrowy sposób na uzyskanie najlepszych efektów w pielęgnacji ciała i skóry.

OLEJ Z NASION CZARNUSZKI (cera trądzikowa, alergiczna) (10 ml)

0

TOP