ASHWAGANDHA macerat olejowy (30 ml)

15,28 

15,28 

Ilość
Dodaj do koszyka

Więcej produktów znajdziesz na https://bioplantnatura.pl/kategoria/ziolowe-oleje/

ASHWAGANDHA Ekstrakt olejowy (macerat) 30 ml

Olej ziołowy przeznaczony jest do użytku zewnętrznego i wewnętrznego.

INCI: Withania somnifera root extract & Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

W produktach kosmetycznych to istny SUPERFOOD dla skóry.

W dzisiejszych czasach zanieczyszczenie środowiska jest głównym problemem w pielęgnacji skóry, ponieważ wiąże się z wieloma problemami skórnymi, w tym z trądzikiem i wypryskami, przedwczesnym starzeniem się  skóry. Małe zanieczyszczenia unoszące się w powietrzu zostają uwięzione w porach i powodują uszkodzenia, powodując stres oksydacyjny skóry. Skóra narażona na zanieczyszczenia zaczyna wydzielać większe ilości sebum oraz kwasu mlekowego, co powoduje nierównowagę pH skóry w porównaniu z obszarami niezanieczyszczonymi. Super żywność dla skóry i ciała Ashwagandha jest bogata w bioaktywne składniki,  które głęboko oczyszczają, nawilżają i uspokajają skórę. 

Działa odmładzająco na skórę, jest naturalnym przeciwutleniaczem. Działa przeciwzapalnie, nawilża, odżywia i rewitalizuje skórę.

Wygładza drobne zmarszczki. Wg medycyny Ayurvedyjskiej jest to zioło stymulujące energię, które wzmacnia odporność i wytrzymałość. Ashwagandha jest prawdopodobnie najbardziej znana ze swojej zdolności do zmniejszania stresu.

Ashwagandha jest równie korzystna dla zdrowia włosów. To bogate w przeciwutleniacze zioło ma właściwości stymulujące, pomaga w poprawie krążenia krwi, odmładzaniu skóry głowy i zmniejszaniu łupieżu, wzmacniając w ten sposób mieszki włosowe i zachęcając do zdrowego wzrostu włosów. Wiadomo również, że stymuluje produkcję melaniny, pigmentu odpowiedzialnego za kolor włosów, co ma pozytywny wpłym na hamowanie procesów siwienia. Jako składnik maski do włosów działa również cuda w zapobieganiu nadmiernemu wypadaniu włosów i przedwczesnemu siwieniu.

To eliksir, który sprawia, że ​​skóra staje się gładsza i bardziej jędrna, idealny składnik kremów, mydeł, balsamów. Chroni Twoją skórę przed zanieczyszczeniami, starzeniem się i infekcjami.

Do stosowania wewnętrznego

Ashwagandha jest również stosowana jako „adaptogen” pomagający organizmowi radzić sobie z codziennym stresem, jako naturalny tonik i poprawiający zdolność myślenia. Ponieważ Ashwagandha ma silne właściwości przeciwzapalne, jest bardzo przydatna w leczeniu zapalenia stawów. Niweluje stres, dodaje energii i pomaga w walce ze słabą pamięcią i bezsennością.

Opinie klientów
0
0 opinie
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Opinie

Nie ma jeszcze opinii.

Napisz opinię klienta

Be the first to review “ASHWAGANDHA macerat olejowy (30 ml)”

0

TOP