CHMIEL ZWYCZAJNY Ekstrakt Olejowy

CHMIEL ZWYCZAJNY Ekstrakt Olejowy

12,50 14,50 

Wyczyść
Ilość
SKU: Brak danych Kategorie: , , Tag:

W lecznictwie stosuje się szyszki chmielu, czyli owocostany żeńskie – Lupuli strobili, oraz lupulinę – Lupulinum, czyli otarte z wysuszonych żeńskich kwiatostanów włoski gruczołowe. Szyszki zbiera się, gdy są koloru jasnozielonego, w początkowym okresie kwitnienia. Oba surowce, zarówno szyszki, jak i lupulina, zawierają lotny olejek, żywice, flawonoidy, i garbniki.

W kosmetyce ekstrakt działa bakteriostatycznie oraz odmładzająco a to za sprawą związków o działaniu estrogennym. Chmiel zwyczajny jest bogaty w fitohormony, wywierające korzystny wpływ na metabolizm skóry i dlatego jest coraz częściej wykorzystywany w wyrobach przeciwstarzeniowych, anty-aging. Fitohormony wpływają korzystnie na odnowę naskórka ale docierają także do głębszych warstw skóry. Rozszerzają naczynka krwionośne, zwiększają zdolność komórek do lepszego przyswajania substancji odżywczych a skóra staje się lepiej ukrwiona i odżywiona.

Aktywują produkcję kolagenu i elastyny, przeciwdziałają wiotczeniu skóry, wzmacniają jej strukturę i przyspieszają procesy regeneracji.

Fitohormony zawarte w ekstrakcie stymulują produkcję kwasu hialuronowego, zapewniającego odpowiednie nawilżenie skóry, dzięki czemu zwiększa się jej napięcie i elastyczność oraz poprawia koloryt.

Ekstrakt chmielowy ma także działanie przeciwbakteryjne i uspokajające na skórę. Wspaniały jako dodatek do preparatów do pielęgnacji włosów, nadaje im miękkość i puszystość.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil and  Humulus lupulus extract

Pojemność

30ml, 100 ml

Opinie klientów
0
0 opinie
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Opinie

Nie ma jeszcze opinii.

Napisz opinię klienta

Be the first to review “CHMIEL ZWYCZAJNY Ekstrakt Olejowy”