NOSTRZYK ŻÓŁTY macerat Olejowy (30 ml)

Sold: 14

13,90 

13,90 

Ilość
Dodaj do koszyka

W kosmetyce ma  zastosowanie w leczeniu zapalenia żył, zastojów żylnych i limfatycznych, w profilaktyce zakrzepicy, w łamliwości naczyń krwionośnych, w leczeniu żylaków kończyn dolnych i hemoroidów.  Korzystnie działa przy trądziku młodzieńczym i niektórych wypryskach alergicznych. Hamuje powstawanie grudek, krostek, zmiękcza zrogowaciały naskórek i zmniejsza powstawanie zaskórników. 

Ogranicza powstawanie obrzęków, wzmacnia ściany naczyń kapilarnych, zwiększa elastyczność skóry oraz hamuje działanie reduktazy i hialuronidazy. Jest to często wykorzystywane w mezoterapii cellulitu, w celu poprawy mikrokrążenia i w usprawnieniu przepływu limfy. Wyciągi z nostrzyka są również stosowane w mezoterapii bezigłowej, gdzie składniki aktywne przenikają do głębszych warstw skóry dzięki impulsom elektrycznym. Wyciągi z nostrzyka są coraz częściej wykorzystywane w kosmetyce estetycznej, ponieważ ich stosowanie daje szybkie efekty, nawet już po pierwszym zabiegu.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil and Melilotus officinalis herba extract

MACERAT POWSTAJE NA BAZIE TŁOCZONEGO NA ZIMNO, NIERAFINOWANEGO OLEJU SŁONECZNIKOWEGO.

Jak stosować: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, balsamów na usta, serum, mydeł itp. Można również stosować bezpośrednio jako olejek do twarzy, ciała i włosów.

Pojemność netto: 30 ml

Po większe pojemności zapraszamy na stronę producenta!

www.bioplantnatura.pl

Pojemność

30 ml, 100 ml, 1 l

0

TOP