OLEJ ROKITNIKOWY Tłoczony Na Zimno (30 ml)

OLEJ ROKITNIKOWY Tłoczony Na Zimno (30 ml)

30,20 

Brak w magazynie

Kategorie: , Tag:

Olej rokitnikowy ma barwę ciemnopomarańczową. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, pierwiastki: żelazo, fosfor i mangan, witaminy B1, B2, B6, C, E, P, flawonoidy (kwercetyna i rutyna), garbniki, cukry. Ze względu na wysoką zawartość karotenoidów, wykorzystywany jest w preparatach do pielęgnacji skóry suchej, ze skłonnościami do łuszczenia się. Działa na skórę odżywczo, pobudza metabolizm tkanki skórnej i naskórka oraz ich regenerację, opóźnia procesy starzenia. Polecany do cery dojrzałej i podrażnionej, w leczeniu egzem, oparzeń. Ma silne właściwości przeciwzapalne i nawilżające.

INCI: Hippophae Rhamnoides Fruit (Seabuckthorn) Oil
Pojemność netto: 30 ml

Opinie klientów
0
0 opinie
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Opinie

Nie ma jeszcze opinii.

Napisz opinię klienta

Be the first to review “OLEJ ROKITNIKOWY Tłoczony Na Zimno (30 ml)”