TRAGANEK BŁONIASTY macerat Olejowy (30 ml)

Sold: 0

15,70 

15,70 

Ilość
Dodaj do koszyka
Traganek błoniasty (łac. Astragalus membranaceus) jest rośliną od ponad 2000 lat stosowaną w medycynie azjatyckiej. Zaliczany jest do grupy 50. najbardziej znaczących i wartościowych substancji leczniczych zarówno w tradycyjnej medycynie chińskiej, jak i mongolskiej i hinduskiej. Wyciąg z korzenia traganka jest źródłem ponad 230 związków czynnych, dzięki którym roślina zawdzięcza tak wielokierunkowe działanie lecznicze i cenne właściwości. Ostatnio traganek cieszy się dużym zainteresowaniem badaczy, ze względu na jego potencjał przeciwstarzeniowy.
W kosmetyce stanowi naturalny adaptogen dla skóry. Działa przeciwzapalnie na skórę, antyseptycznie, wazoprotekcyjnie i regenerująco. Zwiększają zdolności adaptogenne skóry (odporność na czynniki środowiskowe i stres). Ponadto spowalnia procesy starzenia, dzięki swoim silnym właściwością przeciwutleniającym.

 

Jak stosować: jako dodatek do kremów, balsamów, szamponów, balsamów na usta, serum, mydeł itp. Można również stosować bezpośrednio jako olejek do twarzy, ciała i włosów.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil and astragalus membranaceus root extract
MACERAT POWSTAJE NA BAZIE TŁOCZONEGO NA ZIMNO, NIERAFINOWANEGO OLEJU SŁONECZNIKOWEGO.

Pojemność netto: 30 ml

Po większe pojemności zapraszamy na stronę producenta!

www.bioplantnatura.pl

Pojemność

30 ml, 100 ml, 1 l

0

TOP