0

EKOLOGICZNA KOKOSOWA CZEKOLADA WEGAŃSKA !

Składniki: cukier trzcinowy BIO, masło kakaowe BIO, miazga kakaowa BIO, Wiórki kokosowe BIO, Napój ryżowy w proszku BIO, lecytyna słonecznikowa BIO.

Czekolada ta jest przepyszna, ale dzisiaj przedstawiam Wam ją również w kategorii SKIN FOOD !

Czym jest SKIN FOOD ? to wyznawana przeze mnie od wielu lat zasada aby nakładać na skórę tylko to co można zjeść. Dzisiaj przedstawiam Wam czekoladę, z której  z 1 kostki możecie przyrządzi upiększającą i pełną antyoksydantów MASECZKĘ !

Dlaczego czekolada jest tak wspaniała na skórę ?

To fantastyczny naturalny środek nawilżający.   Ziarna kakaowe są bogate w kwasy tłuszczowe (w tym kwas oleinowy, kwas palmitynowy i kwas stearynowy), które są naprawdę odżywcze i pozostawiają skórę miękką i zadbaną. POTWIERDZAM, twarz po maseczce czekoladowej jest naprawdę bardzo dobrze natłuszczona i nawilżona, nie trzeba już nakładać jakiegokolwiek kremu.

Pomaga chronić skórę przed uszkodzeniami słonecznymi. Czekolada jest pełna antyoksydantów, które ochraniają skórę przed wolnymi rodnikami. Jest bogata we flawonoidy i jest doskonałym źródłem witamin B1, C, D i E.

Czekolada jest naturalnym produktem przeciwzapalnym i dodatkowo jest bardzo delikatna dla skóry. Pomaga łagodzić podrażnienia

1 KOSTKA = JEDNA MASECZKA. CAŁA CZEKOLADA STARCZY WAM NA MIN. 1 MIESIĄC. 

Jak przyrządzić maseczkę z czekolady  krok po kroku

  1. ODŁAM JEDNĄ KOSTKĘ CZEKOLADY

  2. NAWILŻ TWARZ WODĄ, TO BARDZO WAŻNY KROK, ABY MASECZKA SIĘ DOBRZE ROZPROWADZIŁA

  3. POTRZYMAJ KOSTKĘ CZEKOLADY PRZEZ 5 SEKUND POD CIEPŁĄ WODĄ , ABY SIE TROSZKĘ ZACZĘŁA ROZPUSZCZAĆ

  4. TAKĄ KOSTKĄ ZACZNIJ MASOWAĆ TWARZ, DELIKATNIE ZACZNIJ OD CZOŁA, POPRZEZ POLICZKI, BRODĘ, PAMIĘTAJĄC O SZYI ! Jeżeli chcesz zaaplikować maseczkę również na dekolt i biust weź dodatkową kostkę czekolady 

  5. MASECZKĘ TRZYMAJ NA TWARZY OD 5 DO 20 MINUT

  6. ZMYJ LETNIĄ WODĄ

SMACZNEGO – Twoja skóra otrzymała w tym posiłku MNÓSTWO ANTYOKSYDANTÓW ! 

dav
dav
dav
dav
0

TOP